Lähi-idän herkkuja ja Calafate Reserva Malbec -punaviiniä


Kana –chorizovartaat

4 kpl nahkapäällisiä broilerileikkeitä tai maissikananrintoja

200-300 g tuoremakkaraa: chorizoa esim. Saarisoisten raakamakkaravalikoimasta (muutkin maut käyvät)

Tuhannen ja yhden yön -marinadi

0,25 g sahramia

1 rkl paprikajauhetta

1 rkl fenkolijauhetta

1 tl jeeraa

1 rkl hienoa merisuolaa

1 dl oliiviöljyä

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

Sekoita aineet. Ota luut pois broilerin rintaleikkeistä ja leikkaa yksi file 4-6 isoon palaan. Marinoi lihaa pari tuntia.

Leikkaa makkarat reiluiksi paloiksi ja laita kanapalat ja makkarat vuoroin vartaisiin. Jos käytät puuvartaita, muista liottaa niitä ennen käyttöä. Tästä tulee 4 isoa tai 8 pientä varrasta.

Herne-minttutahna

400 g  pakasteherneitä tai tuoreita herneitä ( keitä nopeasti)

0,5 dl oliiviöljyä

1 salottisipuli

1 sitruunan mehu

1 dl minttua

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Tarkista suola. HUOM! Tämä tahna sopii myös mainiosti lisukkeeksi skandinaaviselle kesäruualle, kuten lämminsavulohelle.

Babaganoush eli munakoisotahna

2 isoa munakoisoa. Leikkaa pitkittäin halki, laita pellille halkaisupinta alaspäin ja paahda 180 astetta puoli tuntia tai niin, että munakoiso on läpikypsä.

2 rkl sesamtahnaa eli tahinia

1 rkl paprikajauhetta

1 sitruuna puristettu mehu

2 valkosipulin kynttä

1 salottisipuli

Kuullota sipulit ja paprikatahna. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Tarkista suola.

Chevre -tahna

50 g huoneen lämpöistä chevre-juustoa (ota kuori pois) ja 1,5 dl maustamatonta jugurttia (esim. Total).1 rkl hunajaa. Sekoita kaikki aineet haarukalla tahnaksi.

Puy -linssisalaatti

1 keltainen ja 1 punainen paprika paahdettuna ( samaan aikaan munakoison kanssa, mutta n. 20 min.riittää). Jäähdytä ja kuutioi.

2 sellerin vartta ohuina suikaliena

2 kesäsipulia viipaleina

4 dl keitettyjä Puy -linssejä tai vihreitä linssejä. Puy -linssejä voi ostaa säilykkeenä tai kuivina, jotka keitetään itse.

Kastikkeeksi oliiviöljyä, balsamicoa ja perusmaut eli suola, ripaus sokeria ja mustapippuria.

Tarjoile vartaiden, tahnojen ja linssisalaatin kanssa grillissä lämmitettyä pitaleipää.

Calafate Reserva Malbec –punaviini on roteva, mausteinen, lämmin ja suussa sulavan herkullinen viini. Se kestää hyvin lähi -idän makuja ja sitruunaisuutta. Viini aukeaa pehmeään mausteisuuteensa näiden makujen kanssa. Myös grillatut karitsankyljykset sopivat erinomaisesti tämän viinin ja näiden lisukkeiden kanssa.

Jätä kommentti


Kiitos, kun kommentoit juttujani. Valitettavasti en pysty päivittäin vastaamaan kommentteihin, mutta palaan aiheeseen heti kun pystyn.

Täydennäthän alla olevan laskutoimituksen roskapostikommenttien estämisen vuoksi:


8 − = yksi