Hyvää Lohikäärmeen vuotta!

Tänään sunnutaina on Helsingissäkin juhlistettu huomenna alkavaa Lohikäärmeen vuotta. Aasialaisen kalenterin vuodenvaihteen ajankohta riippuu kuukalenterista. Uutta Vuotta juhlitaan parin viikon ajan, joten vielä ehtii mukaan juhlintaan vaikkapa valmistamalla Kokonaista Kuhaa alla olevan reseptin mukaan. Myös viinisuositus kannattaa huomioida!

Lohikäärme symboloi voimaa ja rohkeutta! Se on kaikista suosituin kiinalasein horoskoopin kahdestatoista merkistä. Myös syntyvyys Kiinassa nousee lohikäärmeen vuonna!

Kokonaista Kuhaa ja Inkiväärikastiketta, Yalumba Y- Series Barossa Riesling

neljälle

2 kokonaista kuhaa, à noin 600 -700 g

   sisälmykset pois, pää tallella, pesty ja kuivattu hyvin

   suolaa kuha hienolla merisuolalla sisältä

   leikkaa pintaan molemmin puolin 3 syvää viiltoa

   kuhaa ei tarvitse suomustaa

Paista isolla pannulla runsaassa öljyssä pinta ruskeaksi molemmin puolin. Kuumenna uuni 180 astetta ja paista juuri ennen tarjoilua 5 min.

Kastike:

4 dl paseerattua tomaattisosetta

3 dl vettä

50 g kuorittua inkivääriä siivuina

2 valkosipulin kynttä murskattuna

1 salottisipuli siivuina

puolet isosta punaisesta chilistä siivuina

1 dl ruokosokeria

0, 5 dl väkiviinaetikkaa

5 mustapippuria

2 tl hienoa  merisuolaa

Keitä kaikkia aineksia miedolla lämmöllä 1 tunti. Siivilöi kastike ja tarkista suola & makeus. Valele kastiketta kuhan päälle ja tarjoa loput kastikkeesta erikseen. Koristele kuha inkiväärisuikaleilla, korianterilla ja chilillä. Tarjoa lisäksi riisiä ja höyrytettyä pinaattia.

Australialainen riesling on kuin tehty aasialaiselle ruualle. Sen hapokkuus taittuu monimuotoiseksi mauksi inkiväärikastikkeen kanssa. Viini on raikas pari upealle kuhalle.

Onnellista ja vaurasta Lohikäärmeen vuotta!

Kommentointi on suljettu!