D´istinto Nero d´Avola ja kokonaisena grillattua häränseläkettä

Häränseläkettä, kesäsipulimaustevoita ja Calatrasin D´istinto Nero d´Avola -punaviiniä

1,2 kg                 naudan ulkofilettä, kalvot puhdistettuna

1 dl                      maustesekoitusta: hieno merisuola, chilihiutaleita, paprikahiutaleita, rouhittua mustapippuria

Nosta fileepala huoneenlämpöön 4 tuntia ennen grillaamista. Voitele pinta öljyllä. Grillaa filettä keskilämmöllä n. 10 min molemmin puolin. Pyörittele filee mausteseoksessa kauttaaltaan. Jatka lihan kypsentämistä grillin yläritilällä tai jälkilämmössä 20 min, niin, että liha vetäytyy kauniin roseeksi sisältä. Laita liha foliopakettiin odottamaan tarjoilua. Leikkaa liha viipaleiksi vasta juuri ennen tarjoilua.

Maustevoi: 2 vartta varhaissipulia, 150 g voita, 1 tl suolaa, valkopippuria. Leikkaa koko sipuli ohuiksi viipaleiksi . Sekoita kaikki aineet huoneenlämpöiseen voihin. Voit valmistaa maustevoin hyvissä ajoin, tarjoile hiukan pehmenneenä.

Grillaa lisukkeeksi puolikkaita tomaatteja ja aprikooseja sekä paksuja kesäkurpitsasiivuja. Valele grillatut lisukkeet persilja-valkosipuliöljyllä. Tarjoile ruoka keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Keskitäyteläinen Calatrasin Distinto Nero Davola hanapakkauksen viini sopii hyvin isoon juhlaan suurelle joukolle monenlaisten grilliruokien kanssa nautittavaksi. Miedot tanniinit ja punaiset marjat tarjoavat raikkaan vastapanon sipulivoille ja punertavalle härälle. Viini kannattaa nauttia hivenen viilennettynä ( 18 astetta).

Kaunista keskikesän juhlaa!

Jätä kommentti


Kiitos, kun kommentoit juttujani. Valitettavasti en pysty päivittäin vastaamaan kommentteihin, mutta palaan aiheeseen heti kun pystyn.

Täydennäthän alla olevan laskutoimituksen roskapostikommenttien estämisen vuoksi:


8 − kolme =