Kuohkeaa keittoa

” Mmm.. kuohkeaa.. hyvää.. ” sanoi Aura äsken, kun sai valmistamaani vihreää, vitaaminipitoista keittoa. ” Ääk, kamottavaa, tässä on varmaan parsakaalia!!” sanoi Pikku -Mosku, kun yritin tarjota tätä keittoa. Aina ei ole helppoa ruokkia samaan aikaan lapsia, joilla 13 vuotta ikäeroa ja joista toinen on kasvissyöjä. Erityisesti Aura on jäänyt viime päivinä heikoille kotiruuan suhteen. Toisaalta tyttöä ei ole juuri kotona näkynyt. Musica Novassa esitettävää pienoisoopperaa on harjoiteltu ahkerasti kaikki illat, enkä itsekään ole paljon kotona ehtinyt töiltä olla. Nyt Aura sai mieluisan vitamiinipläjäyksen ennen treenejä.

Aura nautti keiton omasta teekupistaan. Vaikka rakastan joulunaikaa ja siihen liittyviä kukkia, koristeita ja valoja, on aivan yhtä ihanaa riisua koti niistä ja hankkia keväisiä tunnelmia. En voi lakata ihailemasta näitä vaaleanpunaisia kukkia.

 Kuohkea Vihreä Keitto

1 iso sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 isoa rosamundaa

1,2 l vettä

1-2 tl merisuolaa

1 pss pakasteherneitä

1 pss pakastepinaattia

2 ruukkua persiljaa

1 dl creme fraichea

40 g manchegoa raastettuna

ripaus sokeria ja mustapippuria myllystä

Kuullota sipulilohkot, valkosipulit ja kuoritut rosamundat (lohkoina) öljyssä. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua kypsäksi.

Lisää pinaatti ja herneet jäisenä ja anna sulaa hetki kuumassa keitoksessa. Soseuta keitto blenderissä yhdessä persiljan, ranskankerman ja juustoraasteen kanssa. Pyöristä maku vielä ripauksella sokeria ja mausta mustapippirilla.

Kommentointi on suljettu!