Käy täällä!, Michelintähdet Helsingissä kevätkesällä 2010, Ravintola-arvostelut

Illallinen Luomossa Mirkan kanssa

12.5.2010

 

Ensimmäinen lämmin ilta keväällä, ja illan mittaan vaan kirkastuu ja lämpenee. Saavumme 30-paikkaiseen Luomoon ensimmäisinä asiakkaina kuuden aikaan. Sali niin tyhjä, että tuskin uskaltaa sisään mennä.

 

Mika Mattila toivottaa rauhallisen lämpimästi tervetulleeksi. Kohtelu on verkkaisaa mutta läsnäolevaa, siksi kiireettömyys valtaa mielen ja avoimuus 7-ruokalajin meditaatiolle  on asetettu kohdalleen.

Ravintolasali on yksinkertaisen tyylikäs, se ei tuo esille mitään värimaailmaa tai tyyliä mieleenpainuvasti. Mittasuhteet sisutuksessa ovat kohdallaan, vaikka tila on erittäin pieni ja salina yksi suorakaiteenmallinen huone.

Ruinartin ”R” aloittaa ateriani, Mirkan taas vaaleanpunainen kuusenkerkkäjuoma. Keittiö tervehtii sillikaviaarilla. Suljettu lasitölkki tuodaan pöytään ja sisus näyttää savuisalta. Ei kannata nuuhkaista heti kun purkin avaa, savua on runsaasti. Tulee hajumuisto mökkisaunan lämmityksestä viileänä kevätiltana. Sillikaviaari pienine perunalastuineen niin makoisaa, että silliä vieroksuva Mirkkakin sanoi suun naksahtavan tässä.

Jatkoon valitsimme seitsemän ruokalajin menun: pecoriinojäätelöä, nokkospyrettä, korvasieniä, sitruunamarmelaadia, Hauhialan hanhenmaksaa, mustekala ja sipulirenkaita, päärynäsosetta, haukitofua, munakoisosalaattia, paahdettuja pähkinöitä, itse tehtyjä leipiä Mouhijärven luomuvoin kanssa. Peach Melbaa ja parsaa suklaahollandaisella. Lakritsia ja maitokiisseliä. Kaikki herkullista, kaunista ja taiten  tehtyä. Menun miinuksena oli makrilliannoksen vaimeus ja hanhenrinnan sitkeys. Muut osat hanhesta loistavia.

Tarjoiltavien lisäksi säihkettä iltaan toi kokkien tuleminen salin puolelle. Hurmaavat nuoret miehet tarjoilivat annoksia varmoin ottein ja annoksia myös viimeisteltiin pöydässä.

 

 

You Might Also Like