Food & Beverage, Travel

Hailuodon kalasaalis

9.8.2010
Viikonloppuna mies lähti kaverinsa kanssa kalastamaan Saaristotorpalle ja itse lähdin poikani kanssa tapaamaan isovanhempia Hailuotoon, Perämeren suurimpaan saareen. Vaikka emme olleet kalastusaikeissa, saimme yllinkyllin kalasaaliita. Olimme juuri ostaneet isoja siikoja Marjaniemen kalasatamasta, kun Vaarin ystävä soitteli suuresta ahvensaaliista, jolle hän ei kiireiden takia kerennyt tekemään mitään. Saimme js haimme kalasaaliin Artolta ja ryhdyimme jälkihommiin. Isäni perkasi kalat ja minä fileoin. Osa kaloista savustettiin kokonaisina ja syötiin heti illalla. Fileet paistoin seuraavana päivänä lounaaksi. Täytyy sanoa, että vaikka on vaikea määritellä parasta ruokaa, jota voi saada, niin aina paistettujen ahvenfileiden kohdalla tulee tunne, että tästä ei ruoka voi paremmaksi muuttua. Pyöräytin fileet kokojyvävehnäjauhoissa, jonka maustoin suolalla ja mustapippurilla. Fileet paistoin voissa, yhteensä kuusi pannullista. Lisukkeena siikliä, piparjuurta ja tomaatti-sipulisalaattia. Myös lapset tykkäsivät paljon.
Eerika kannattelee herkkuvatia: parasta ruokaa kaikkien mielestä!

You Might Also Like